DARMOWA DOSTAWA OD 200zł
<
>
Koszyk (0)
Brak produktów w koszyku.
WRÓĆ DO ZAKUPÓW

Obornik bydlęcy 5l Florovit

23,90 zł
(0)
PRODUKT NIEDOSTĘPNY

W 100% nawóz naturalny pochodzenia zwierzęcego. Dzięki nowoczesnej technologii przetwarzania i oczyszczania obornik zachowuje wszystkie substancje próchnicze, odżywcze i mineralne, a jednocześnie pozbawiony jest patogenów oraz nasion chwastów. Nawóz rozpada się stopniowo uwalniając składniki odżywcze oraz substancje humusowe, które wpływają na poprawę struktury gleby.

Sposób stosowania:

  • nawóz stosuje się w okresie od 1 marca do 30 listopada, z wyjątkiem nawożenia upraw pod osłonami, które można nawozić cały rok
  • przygotowanie podłoża: min. 10 dni przed siewem/sadzeniem
  • do roślin już rosnących: min. 21 dni przed zbiorem
  • równomiernie rozsypać, wymieszać z glebą i obficie podlać
  • nie stosować na pastwiskach, glebach zalanych wodą, przykrytych śniegiem, zamarzniętych oraz podczas opadów deszczu

 

Uprawa Zalecane 1-krotne dawki w g/m2 
rośliny ozdobne
rośliny doniczkowe 10 g / 1 l podłoża
kwiaty rabatowe 150 - 200
drzewa i krzewy ozdobne 150 - 250
owoce i warzywa  
warzywa 
(np. pomidory, ogórki, papryka, bakłażan)
120 - 170
warzywa liściaste (np. sałata, por)
150 - 200
 ziemniaki 120 - 200
truskawki 100 - 150
winorośl  100 - 200
drzewa i krzewy owocowe 150 - 300

Własności nawozu:

N og. [%] s.m.                min. 2,8      
P (P2O5) [%] s.m.                min. 2,8 
K (K2O) [%] s.m.                 min. 2,0
Mg (MgO) [%] s.m.                min. 0,8
substancje organiczne [%] s.m.                 min. 60
Twoja ocena


Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuję