DARMOWA DOSTAWA OD 200zł
<
>
Koszyk (0)
Brak produktów w koszyku.
WRÓĆ DO ZAKUPÓW

Pełzakol Extra GR 200g - ekologiczny na ślimaki

18,50 zł
(0)
PRODUKT NIEDOSTĘPNY

PEŁZAKOL EXTRA GR 200 g

Środek przeznaczony do stosowania przez użytkowników nieprofesjonalnych.

Środek ślimakobójczy w formie granul, przeznaczony do zwalczania ślimaków nagich w gruncie i pod osłonami. Środek wabi ślimaki i jest przez nie chętnie zjadany. Pobrany przez ślimaki powoduje zatrzymanie ich żerowania na roślinach. Po spożyciu granulatu ślimaki chowają się w swoich kryjówkach i tam zamierają. Zawiera substancję czynną występującą naturalnie w przyrodzie. Jest bardzo odporny na wilgoć. Po uwilgotnieniu staje się jeszcze bardziej atrakcyjny dla ślimaków. Ulega biologicznemu rozkładowi.

Pełzakol Extra GR można stosować w następujących uprawach: sałacie, kalafiorze, endywiach, fasoli, kapuście głowiastej, truskawkach, liliach, lantanach pospolitych, bratkach ogrodowych, aksamitkach, astrach letnich, niecierpkach, słonecznikach, pierwiosnkach, pelargoniach.

Substancja czynna: fosforan żelaza 9,9 g/kg (0,99%).

Uprawa

Szkodnik

Dawkowanie

Karencja

sałata, kalafior, endywia, fasola, kapusta głowiasta, truskawka, lilie, lantana pospolita, bratek ogrodowy, aksamitka, aster letni, niecierpek, słonecznik, pierwiosnek, pelargonia

ślimaki pomrowcowate

ślinikowate, pomrówcowate

2,5 - 5 g/m2

nie dotyczy

 

Zalety produktu:

  • bez karencji
  • odporny na wilgoć
  • ulega biologicznemu rozkładowi
  • zawiera substancję naturalnie występujące w przyrodzie
  • bezpieczny dla zwierząt i środowiska 
Twoja ocena


Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuję