DARMOWA DOSTAWA OD 200zł
<
>
Koszyk (0)
Brak produktów w koszyku.
WRÓĆ DO ZAKUPÓW

Podłoże do storczyków 3 L Kronen

10,50 zł
(0)
W KOSZYKU :)
DODAJ DO KOSZYKA
 
 

KRONEN PROFESJONALNE PODŁOŻE DO STORCZYKÓW KRONEN

Podłoże do storczyków przeznaczone jest dla szerokiego spektrum storczyków i innych roślin epifitycznych. Podłoże do storczyków to kompozycja frakcjonowanej kory śródziemnomorskiej, chipsów, włókien kokosowych oraz Sphagnum wzbogacona makro- i mikroelementami przeznaczona do upraw storczyków i większości roślin storczykowatych w pojemnikach. Jest to gotowe do użycia porowate podłoże o dużej przepuszczalności wody i dużych przestrzeniach powietrznych. Szybko przysychające

Dostępne w opakowaniach: 3L

 

Sadzenie i przesadzanie:

Storczyki mogą być przesadzane po okresie kwitnienia, Zawsze do doniczki z otworem w dnie. Roślinę ostrożnie wyjąć, resztki substratu delikatnie usunąć. Przy przesadzaniu korzenie powietrzne należy włożyć do doniczki, dopełnić świeżym substratem i delikatnie potrząsając zagęścić podłoże. Nie ugniatać.

Storczyki lubią miejsca wilgotne, jasne, ale nie nasłonecznione (wschodnie i zachodnie), bez przeciągów. Temperatura ok. 18-22°C. Rośliny podlewać rzadko (10-14 dni), ale obficie. Woda nie powinna pozostawać na podstawce. Storczyki można co parę dni spryskać wodą, najlepiej odmineralizowaną o temperaturze pokojowej. Zawiązywanie nowych paków kwiatowych najlepiej przebiega w suchym podłożu w chłodnym pomieszczeniu.


 

Nawożenie:

Storczyki nawozimy rzadko w małych ilościach, od wiosny do jesieni. Nie należy nawozić 1-2 miesiące po kupieniu i miesiąc po posadzeniu rośliny.

Uwaga! Przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed negatywnym wpływem warunków atmosferycznych. W przypadku długotrwałego i niewłaściwego składowania, właściwości podłoża mogą ulec zmianie.


 

Twoja ocena


Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Newsletter
Bądź na bieżąco i zamów newsletter.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Akceptuję